dijous, 21 de novembre del 2019

1r PREMI A LA INNOVACIÓ EDUCATIVA CIUTAT D'ALZIRA 2019 - FUNDACIÓ BROMERA

El dimarts 19 de novembre, el projecte anomemat Dones i art, va rebre el 1r Premi a la Innovació Educativa Ciutat d'Alzira. L'acte va tindre lloc davant d'autoritats i representants de la Fundació Bromera, a la Casa de la Cultura d'aquella localitat.


El projecte es va desenvolupar el curs 2018-19 al grup de 4t ESO. Es tracta d'una tasca interdisciplinar, que aglutina les àrees de Valencià i Ed. Plàstica. Cada alumne/a va escollir un poema, demanant per a aquesta edició que l'autora fóra una dona; després de treballar a classe tant la rima, com l'estructura o el ritme..., els/les joves van haver de realitzar una obra gràfica inspirada en el "seu" poema, aplicant lliurement tècniques d'expressió plàstica que havien estudiat.

La primera setmana de març es va realitzar una exposició de treballs a l'entrada de l'església i el divendres 8 va tindre lloc la Vetllada Poeticomusical, on els/les alumnes van recitar els poemes davant d'amics, familiars, claustre... Hores de preparació i ganes de voler fer-ho bé, culminaren en una vetllada cultural on poguérem gaudir tant l'alumnat com totes les persones assistents.


Ens alegra molt vore com aquesta iniciativa ha aconseguit el valorat guardó sobre innovació educativa, i agraïm el treball desenvolupat per les professores Maria Vázquez i Inma Viel per poder dur endavant tot el projecte, així com a tot l'alumnat de 4t d'ESO del darrer curs, que s'implicà tant i tan bé.
Des del vostre col.legi, ENHORABONA!