divendres, 26 de setembre del 2014

CONFIGURACIÓ DE L'EXTRAESCOLAR D'INFORMÀTICA PER A PRIMÀRIA

[Esta notícia s'ha anul·lat el dia 06/10/2014. Consulteu açò: http://colfatimasueca.blogspot.com.es/2014/10/avis-canvi-horari-extraescolar-del.html]

Tal i com vam comunicar recentment, després d'haver-ho votat els pares, l'extraescolar del migdia queda partida en dues sessions: de 12.30 a 13 h., i de 15 a 15.30 h.

Alguns de vosaltres, a les reunions amb els tutors i les tutores, heu manifestat la inquietud per saber com es duria a terme la sessió setmanal d'Informàtica, perquè mitja hora es percebia clarament escassa (per a nosaltres també). Després d'estudiar diferents alternatives, hem triat l'opció que pensem que és la més convenient per a l'alumnat:
  • Informàtica serà un dia a la setmana, en una única sessió.
  • La durada de la sessió serà de 40 minuts (no de 30): el professor d'Informàtica passarà a pels alumnes abans (12.20 h.). El tutor / la tutora es quedarà amb la resta d'alumnat que no té l'extraescolar, al càrrec d'ells, fins que isquen a les 12.30 h. Després, el tutor / la tutora acudirà a Informàtica, per donar suport al llarg de la sessió.
  • Quan els alumnes accedisquen a l'aula d'informàtica tots els ordinadors ja estaran en marxa i preparats per a treballar directament (el professor de l'extraescolar s'encarregarà d'esta feina prèvia, per guanyar temps).
Volem assenyalar que les sessions havien sigut fins ara de 45 minuts, ara seran de 40; però abans calia invertir un temps en posar en marxa els equips i entrar als perfils corresponents. Al poder seure a treballar de manera immediata, pensem que l'alumnat va a rebre el mateix temps de formació.

Esperem que esta configuracio de l'extraescolar siga ben rebuda. Cal dir que requerix un sobreesforç i coordinació per part del professorat implicat:
  • El tutor / la tutora de Primària ha de planificar i dur a terme l'ultima classe del matí de forma que l'alumnat de l'extraescolar haja pogut seguir la classe de forma òptima per poder acabar a les 12.20 h.
  • El professor de l'extraescolar ha d'engegar absolutament tots els ordinadors de l'aula, i validar-se, en cada sessió.
De la nostra part ja hem posat tot el que hem pogut. Esperem obtindre una bona resposta.


Francesc Ros, responsable d'informàtica.