divendres, 2 de desembre del 2016

VIATGEM A BETLEM PER A TROBAR-NOS AMB JESÚS (1a i 2a setmanes Advent 2016)

Se'n veniu de viatge? Volem trobar a Jesús, però... la brúixola s'ha tornat boja? No apunta cap a Betlem! On estarà Jesús hui en dia?

Enguany encetem una nova època per a viure l'Advent, la vinguda real de Jesús a la vida de cadascú, en primera persona. El que passa és que el camí que seguirem serà un poc més llarg, la nostra brúixola ens durà a alguns llocs del món on estan vivint unes realitats molt complicades. De segur que allí està també Jesús, actuant a través de les persones. O... de tu i de mi si ens ho proposem, al nostre voltant?

1a Setmana d'Advent (27 de novembre)
  • Situació: hem "viatjat" a Haití, on el terratrèmol devastador deixà milers de persones sense casa, perderen a familiars, es quedaren sense els recursos mínims com menjar o roba... Jesús vol que fem costat als més necessitats, als d'allà i als d'ací, com si foren germans.
  • Símbol: des de la idea de compartir amb els que menys tenen, com per exemple roba, triem una jaqueta.
  • Compromís personal dels alumnes: poder ajudar a casa en tasques com parar taula, plegar la roba, fer-se el llit, endreçar l'habitació...
  • Prepara ambientació: alumnat i professorat d'Infantil.

2a Setmana d'Advent (4 de desembre)
  • Situació: ara la brúixola ens duu a Síria, lloc molt castigat per la guerra i diferents conflictes.
  • Símbol: moltes persones fugen d'una mort segura, a la desesperada. Els deixem la nostra llanterna per oferir-los una llum que els ajude en el camí.
  • Compromís personal dels alumnes: per a ser llum que il·lumina la foscor de la tristor, podem fer xicotetes accions que alegren a les persones que ens envolten, com donar les gràcies als pares per tot el que han fet per nosaltres, als mestres per ensenyar-nos tantes coses, als amics i amigues per estar al nostre costat...
  • Prepara ambientació: alumnat i professorat de 1r, 2n i 3r de Primària.

Bibliografía: idea i materials desenvolupats a partir de http://reflejosdeluz.es/